Irak'da Evlilik, Irak'da evlenmek Şartları ve Detayları

Herkesin sıkça sorduğu Irak'da evlenmek için gerekli şartlar nelerdir bununla ilgili detaylı bilgi sağladık.

 
Irak'ta evlilik, önemli bir rol oynayan kültürel ve dini geleneklerle diğer Orta Doğu ülkelerine benzer. Irak'ta evlilikle ilgili bazı önemli noktalar şunlardır:

Evlilik Yaşı: Irak'ta yasal evlilik yaşı hem erkekler hem de kadınlar için 18'dir. Ancak bazı durumlarda hakimin izni ve anne babanın rızası ile 15 yaşından küçük kız çocukları da evlenebilmektedir. Yine Dünya genelinde Irak içinde 18 yaşından küçük evlendirilmemeleri için büyük tepkiler ve başvurular bulunmakta.

Görücü usulü evlilikler: Görücü usulü evlilikler Irak'ta, özellikle kırsal kesimde hâlâ yaygın. Aileler genellikle çocukları için eş seçiminde önemli bir rol oynar, ancak çiftin yine de teklifi kabul etme veya reddetme hakkı vardır.

Dini Evlilikler: Irak'taki evliliklerin çoğu dinidir ve töreni Müslüman bir din adamı gerçekleştirir. Ancak, bazı çiftler resmi nikahı tercih ediyor.

Düğün Törenleri: Irak düğünleri, birkaç gün süren kutlamaları içeren cömert olaylar olabilir. Gelin ve damat genellikle yüzük değiştirir ve çok fazla yemek, müzik ve dans vardır.

Çeyiz: Irak'ta damadın geline altın, mücevher veya ev eşyası gibi öğeleri içerebilen bir çeyiz vermesi beklenir. Çeyiz miktarı ailelerin maddi durumlarına göre değişmektedir.

Boşanma: Irak'ta boşanmaya izin veriliyor, ancak bu hala bir tabu olarak görülüyor ve toplum tarafından hoş karşılanmıyor. Erkeklerin sebepsiz olarak eşlerini boşama hakkı varken, kadınların boşanmak için taciz veya aldatma gibi geçerli bir sebebi olması gerekir.

Genel olarak, evlilik Irak'ta güçlü kültürel ve dini bağları olan önemli ve saygın bir kurumdur. Irak ve diğer Orta Doğu ülkelerinin evlilik gelenekleri arasında benzerlikler olsa da her ülkenin kendine özgü adet ve uygulamaları bulunuyor.

Önemli Not : Bu yazımızda küçük yaştaki evlilikleri özendirici, tavsiye edici bilgiler kesinlikle yoktur. Sadece bilgi amaçlı gerçekler yazılmıştır. Bizlerde Dünya kuralları gereği ve vicdani duygularımız gereği kesinlikle evliliklerin 18 yaşından küçük olmasına karşıyız.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu